روغن نارگیل

روغن نارگیل، نوعی چربی اشباع شده‌است که از میوه درخت نارگیل به دست می‌آید از این روغن در تهیهٔ مواد آرایشی بهداشتی و همچنین در غذاها استفاده می‌شود. این روغن سرشار از نوعی اسید چرب با زنجیره متوسط، اسید لوریک، می‌باشد. روغن نارگیل‌های غیر هیدروژنه معمولاً بین دمای ۲۲ تا۲۴ درجه سانتی گراد ذوب می‌شوند. روغن نارگیل بین دیگر انواع روغن از همه پایدارتر است و بین روغن‌های مخصوص سرخ کردن، حرارت لازم برای سوختن روغن نارگیل از همه روغن‌ها بالاتر است؛ بنابراین، حتی در دماهای بالا هم این روغن نمی‌سوزد و دود از آن بلند نمی‌شود.

به دلیل سطح بالای چربی اشباع شده، سازمان بهداشت جهانی، وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده، سازمان غذا و داروی ایالات متحده، انجمن قلب آمریکا، انجمن رژیم‌های غذایی آمریکا، سرویس بهداشت ملی انگلیس، بنیاد تغذیه انگلیس و رژیم‌های غذایی کانادا توصیه می‌کند که مصرف روغن نارگیل باید محدود یا اجتناب شود.

بازاریابی روغن نارگیل این باور نادرست را ایجاد کرده‌است که یک «غذای سالم» است. درعوض، مطالعات نشان داده‌اند که مصرف روغن نارگیل دارای اثرات سلامتی مانند سایر چربی‌های ناسالم، از جمله کره، چربی گوشت گاو و روغن نخل است. روغن نارگیل حاوی مقدار زیادی اسید لوریک است، چربی اشباع شده و باعث افزایش کل کلسترول خون با افزایش میزان کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) می‌شود. اگرچه مصرف اسید لوریک ممکن است باعث ایجاد مطلوب تر کلسترول خون شود، اما این احتمال وجود ندارد که مصرف مداوم روغن نارگیل در واقع می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را از طریق مکانیسم‌های دیگر افزایش دهد، به ویژه از طریق افزایش قابل توجه کلسترول خون کل. ناشی از اسید لوریک است. از آنجا که اکثر چربی‌های اشباع شده در روغن نارگیل اسید لوریک است، ممکن است روغن نارگیل در هنگام استفاده از چربی‌های جامد در رژیم غذایی از روغن گیاهی تا حدی هیدروژنه ترجیح داده شود. با این حال، وزن شواهد تا به امروز نشان می‌دهد که مصرف چربی‌های اشباع نشده به جای روغن نارگیل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد. با توجه به محتوای بالای چربی اشباع شده با بار کالری بالا، استفاده منظم از روغن نارگیل در تهیه مواد غذایی باعث افزایش وزن می‌شود.

یک بررسی در سال ۲۰۱۶ که در مجله پزشکی غنا منتشر شد نشان داد که ۵۰ درصد چربی‌های موجود در روغن نارگیل تری گلیسیریدهای با زنجیره متوسط (MCT) مانند اسید لوریک هستند. این اسیدها به راحتی توسط روده جذب می‌شوند و می‌توانند توسط بدن برای تولید انرژی استفاده شوند. تحقیقی بر روی ۱۱۶ بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر انجام شد که نشان داد یک رژیم غذایی غنی از روغن نارگیل بکر منجر به افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) و کاهش سطح کلسترول بد (LDL) می‌شود.

روغن نارگیل چیست؟

روغن نارگیل یا روغن کوپرا، یک روغن خوراکی است که از هسته یا گوشت نارگیل‌های بالغ به دست می‌آید. در واقع همان بخش سفیدرنگ داخلی نارگیل که خوردنی است را برای استخراج روغن استفاده می‌کنند. این روغن به دلیل محتوای بالای چربی اشباع‌شده، اکسید کندی دارد. در نتیجه در برابر پوسیدگی مقاوم است و تا شش ماه در دمای 24 درجه سانتی‌گراد بدون خراب شدن دوام می‌آورد. در خرید روغن نارگیل خالص باید بدانید که این روغن را به چند روش می‌توان استخراج کرد.

وقتی صحبت از فروش روغن نارگیل اصل می‌شود، یعنی روغنی که تمام خواص مفید خود را حفظ کرده است. این روغن دارای اسید لوریک، اسید میریستیک، اسید پالمتیک و اسید کاپریلیک است که جزو چربی‌های اشباع‌شده هستند. علاوه بر آن روغن نارگیل حاوی فیتواسترول نیز هست. نکته مهم در خرید روغن نارگیل اصل این است که بیشترین میزان مواد مفید را برایتان تأمین کند.

قیمت روغن نارگیل اصلی با توجه به کیفیت آن و اینکه داخلی یا خارجی باشد، تعیین می‌شود. طبیعتاً خرید روغن نارگیل خارجی با توجه به هزینه‌های تبدیل ارز و هزینه‌های جانبی، گران‌تر خواهد بود. درحالی‌که قیمت روغن نارگیل طبیعی تولید داخل مقرون‌به‌صرفه‌تر و محصولی که خریداری می‌کنید، قابل‌اطمینان‌تر است.

جالب است بدانید که روغن نارگیل در دمای معمولی اتاق به صورت مایع غلیظ یا نیمه جامد است. رنگ آن نیز سفید و شفاف بوده، در صورتی که در دمای کم و سرد قرار گیرد به صورت جامد تغییر شکل می‌دهد. از این رو خرید روغن نارگیل جامد خالص نیز عاری از مشکل است.

خواص روغن نارگیل برای پوست

جالب است بدانید که روغن نارگیل یک عنصر اساسی و مهم در تولید صابون است. علاوه بر این کاربرد، بسیاری از افراد طبق توصیه کارشناسان و تجربه خود با خرید روغن نارگیل بکر برای مصرف مستقیم روی پوست، به بهبود سلامت آن کمک می‌کنند.

شستشوی صورت

از آنجا که روغن نارگیل به طور طبیعی ضد باکتری، ضد قارچ و مرطوب‌کننده است، می‌توان از آن به عنوان مرحله اول پاک‌سازی و شستشوی صورت استفاده کرد. با خرید روغن نارگیل طبیعی پوستی سالم و شاداب را تجربه می‌کنید. به سادگی روغن را با حرکات دورانی در سراسر صورت و گردن خود بمالید و در حین حرکت خود صورت را ماساژ دهید. بعد از اتمام کار، با شوینده ملایم صورت موردعلاقه خود آن را تمیز کنید.

پاک‌کننده آرایش چشم

بله روغن نارگیل حتی روی ریمل ضد آب نیز اثر می‌کند! پنبه‌ای تمیز را به روغن آغشته کرده و آن را به آرامی روی چشم‌های خود بمالید. از آنجا که پوست اطراف چشم بسیار حساس و آسیب‌پذیر است، استفاده از روغن نارگیل در پیشگیری از آسیب‌های احتمالی هنگام پاک کردن آرایش کمک می‌کند. این روغن مکانیسم عمل خوبی در از بین بردن آرایش چشم مومی و مرکب دارد. پس از پایان کار، صورت خود را به طور معمول بشویید.

کرم دور چشم

درحالی‌که کرم‌های مرطوب‌کننده چشم بسیاری در بازار وجود دارد، می‌توان به جای آن‌ها از روغن نارگیل استفاده کرد. اگر خشکی زیر چشم دارید، استفاده از کرم این روغن می‌تواند باعث جوان شدن چهره شما شود. کافی است پدهای مخصوص زیر چشم را به روغن نارگیل آغشته کنید و آن را روی پوست اطراف چشم قرار دهید. بهتر است این کار را قبل از خواب انجام داده تا روی روتین آرایشی شما در طول روز تأثیر نگذارد.

برطرف‌کننده خشکی لب

روغن نارگیل می‌تواند در برطرف کردن خشکی، ترک و پوسته‌پوسته شدن لب‌های شما کمک کند. شما می‌توانید این روغن را به عنوان براق‌کننده و بالم لب استفاده کنید. ضمن آنکه می‌توانید خلاقیت به خرج داده و آن را با یک رژ لب قدیمی مخلوط کنید. خاصیت نرم و ترمیم‌کنندگی روغن نارگیل به شما کمک می‌کند تا لب‌هایی درخشان و طبیعی داشته باشید.

بهبود دست‌های خشک

روغن نارگیل می‌تواند بر روی پوست خشک و خارش‌دار عملکردی مثبت داشته باشد. خانم‌ها می‌توانند این روغن را در کنار سینک ظرف‌شویی نگه‌داری و پس از هر بار شستن ظرف از آن استفاده کنند. نرم و مرطوب کردن پوست دست‌ها وظیفه‌ای است که روغن نارگیل به خوبی آن را انجام می‌دهد. همچنین می‌توانید پس از هر بار شستن دست یا مواقعی که احساس خشکی شدید در این ناحیه دارید، از روغن نارگیل استفاده کنید.

آکنه

از آنجا که روغن نارگیل دارای خواص ضد قارچی و التهابی است، می‌توان از آن به عنوان درمان یا پیشگیری از بروز آکنه استفاده کرد. کاپریک اسید و لوریک اسید موجود در خواص این روغن دارای خاصیت ضد میکروبی قوی هستند. همچنین خواص ضدالتهابی این روغن نیز به از بین رفتن قرمزی و التهاب ناشی از بروز آکنه کمک می‌کند.

 

خواص روغن نارگیل برای مو

موهای شما نیز مانند هر بخش مهم دیگری نیاز به مراقبت و تغذیه مناسب دارد. روغن نارگیل می‌تواند علاوه بر درخشان، نرم و لطیف کردن موها به حفظ سلامت آن نیز کمک کند. اگر با بوی روغن نارگیل که عموماً مطبوع و خوشایند است مشکل دارید، می‌توانید اقدام به خرید روغن نارگیل بدون بو نیز کنید.

نرم‌کننده مو

نرم‌کننده‌های مو اغلب حاوی روغن نارگیل هستند، زیرا به راحتی به رشته‌های مو نفوذ کرده و حتی از افت پروتئین نیز جلوگیری می‌کند. برای تقویت ساقه‌های موی خود می‌توانید مقداری از این روغن را به موهای خود، قبل از خواب بمالید. سپس موها را شانه کرده و به صورت شل ببندید. برای جلوگیری از کثیف شدن روبالشی می‌توانید یک حوله نرم روی آن قرار دهید. صبح با یک شامپوی ملایم آبکشی کنید.

ماسک موی تقویتی

موهای خود را با استفاده از این ماسک نرم و ابریشمی کنید. 3 تا 5 قاشق غذاخوری روغن نارگیل تصفیه ‌شده مایع را با 20 قطره روغن رزماری مخلوط کنید. موها را با این ترکیب ماساژ داده و روی آن را با کلاه دوش بپوشانید. بگذارید 30 تا 60 دقیقه بماند و سپس موها را شامپو کنید. ترکیبات مختلفی از این روغن را می‌توانید برای تقویت و نرم کردن موهای خود به کار ببرید.

رفع خشکی مو

اگر موهای خشک و وزی دارید، قطعاً روغن نارگیل می‌تواند به شما کمک کند. مقدار کمی روغن نارگیل را در کف دست ریخته و با آن ساقه‌های خشک مو را به روغن آغشته کنید. این کار علاوه بر نرم کردن موها به پیشگیری از ابتلا به موخوره و شکستگی آن نیز کمک می‌کند.

موهای درخشان

مقدار کمی روغن نارگیل خالص را به انتهای موهای خود بمالید. اگر موهای تیره دارید این کار باعث می‌شود که درخشش موهای شما بیشتر شود. در صورتی که موهای چرب و نیمه چرب دارید، در میزان استفاده از روغن دقت کنید. درخشش و سلامت ظاهری موها در زیبایی کلی صورت تأثیر زیادی دارد.

کاهش شوره سر

روغن نارگیل می‌تواند به کاهش سطح مخمر روی پوست کمک کند که باعث التهاب، پوسته ‌پوسته شدن و خارش مرتبط با شوره سر می‌شود. اگر به دنبال درمان شوره سر هستید، با استفاده از روغن مایع نارگیل و ماساژ آن به پوست سر می‌توانید این عوارض را به حداقل برسانید. اجازه دهید روغن به مدت 30 دقیقه روی پوست سر شما بماند و سپس آن را با شامپو بشویید. همچنین در صورت باقی ماندن روغن می‌توانید آن را به ساقه موها برای نرم و درخشان شدن نیز بمالید.

 

نحوه استفاده از روغن نارگیل برای مو

نحوه استفاده از روغن نارگیل برای مو بستگی به عارضه‌ای دارد که قصد برطرف کردن آن را دارید. روش استفاده از روغن نارگیل برای آبرسانی و تقویت موهای آسیب‌دیده به این شکل است. این اقدامات را هر بار بعد از حمام رفتن و شستشوی موها انجام دهید:

  • در مرحله اول بعد از اینکه از حمام خارج شدید، ۷۰ تا ۸۰ درصد رطوبت موها را خشک کنید.
  • سپس چند قطره از این روغن را در کف دست‌های خود قرار داده و دست‌ها را آرام به هم بمالید.
  • سپس با استفاده از کف دست‌های خود، ساقه موهایتان را به آرامی ماساژ بدهید.
  • حالا با استفاده از یک شانه که دارای دانه‌های درشت است، موهای خود را خیلی آرام شانه بزنید.

طرز تهیه روغن نارگیل

برای تهیه این روغن روش جالبی به کار گرفته می‌شود. در این روش قسمت اصلی نارگیل را از شیر آن جدا می‌کنند. سپس اجازه می‌دهند نارگیل‌ها در معرض آفتاب و جریان هوا خشک شوند. نارگیل خشک شده در مرحله بعد پوره می‌شود. حالا پوره نارگیل تحت فشار زیاد قرار می‌گیرد. در این مرحله مایعی چرب از پوره‌ها خارج می‌شود. این مایع تصفیه شده و به محصول نهایی یعنی روغن نارگیل بکر تبدیل می‌شود.

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “روغن نارگیل”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “روغن نارگیل”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *