سویامید

سویامید چیست؟

سویامید (soyamide) یا دی اتانول آمیدDEA، یکی از مشتقات دی اتانول آمین و یک اسید چرب است. با خاصیت کف کنندگی زیاد، در صنایع شوینده برای تولید شامپو، محصولات مراقبت از پوست و شوینده های مایع کاربرد دارد. سویامید به عنوان سورفکتانت دارای خواص امولسیون کنندگی، تثبیت کنندگی، کنترل ویسکوزیته و تنظیم کننده اسیدیته است.

بررسی ساختار و ویژگی ها:

مهمترین ویژگی سویامید را می توان استفاده از آن به عنوان سورفکتانت دانست که همین امر سبب استفاده گسترده از آن در تولید شوینده های رایج گردیده است، این ماده مانند تمامی سورفکتانت ها خاصیت امولسیون کنندگی ماسبی داشته و به عنوان تثبیت کننده امولسیون، کنترل ویسکوزیته، تنظیم میزان اسیدیته محصول نهایی و همچنین افزایش میزان کف کنندگی و پاک کنندگی  محصولات شوینده استفاده می شود.

سویامید چیست؟

این ماده که یکی از مواد اولیه صنایع شوینده-آرایشی است با ویژگی های زیر موجود می باشد:

شکل ظاهری: مایع کهربایی ویسکوز

Cas No. :68425-47-8

نام کامل:Soya Fatty Acid Diethanol Amide و یا soyamide DEA

تولید کشور: ایران

این ماده یک سورفکتانت غیر یونی با سازگاری خوب با پوست و ضخیم شدن و بهبود ویسکوزیته در حضور نمک، روغن، الکل های چرب است.

در شوینده های صنعتی: به عنوان پاک کننده استفاده می شود.

در  شوینده های خانگی: به عنوان پاک کننده، عامل تثبیت کننده کف، عامل غلیظ کننده استفاده می شود.

کاربرد سویامید چیست؟

آلکانول امیدهایی مانند محصول فوث ترکیبات همه کاره ای هستند که به عنوان تقویت کننده کف و تثبیت کننده، و به عنوان بهبود دهنده ی ویسکوزیته در فرمولاسیون های شوینده ،  از مایع ظرفشویی مایع گرفته تا لباسشویی کاربرد دارند.

این ماده در محصولات آرایشی و شوینده به دلایل زیر استفاده می شود:

موارد استفاده آرایشی: تثبیت کننده های امولسیونی
سورفکتانت – امولسیون کننده
سورفکتانت – تقویت کننده کف
عوامل کنترل کننده ویسکوزیته
به عنوان عامل حل کننده
به عنوان عامل ضد زنگ، عامل ضد خوردگی
به عنوان عامل تثبیت کننده کف
به عنوان عامل غلیظ کننده. ( به خصوص برای سیستم های دارای سورفکتانت آنیونی مناسب است)

این ماده همراه با سایر سورفکتانت های موجود (تگزاپون، لورامید، بهدامین و…) در اغلب شوینده ها استفاده می شود.

شرایط نگهداری

انقضای این ماده در حدود دو سال می باشد. بنابراین برای حفظ کیفیت و خواص آن لازم است تا برخی نکات را در پیرامون انبار نمودن آن رعایت نمایید.

  • شرایط دمایی نگهداری: این ترکیب را در دمای اتاق و در حدود 25 درجه ی سانتی گراد ذخیره نمایید.
  • شرایط بسته بندی: این ترکیب را در ظروف پلمپ نگهداری نمایید تا به مرور زمان و با جذب اکسیژن اکسید نشوند و خواص خود را از دست ندهند.
  • نور: این ماده را حتما به دور از نور خورشید و تابش مستقیم آفتاب نگهداری نمایید.

مشخصات ظاهری

درصد آمین آزاد حداکثر ۰/۴%
Ph ۱% ۹-۱۰
درصد اسید چرب آزاد حداکثر ۰/۴%
درصد آمید کل ۵% +- ۸۰%
درصد آمین تام قابل تیتراسیون ۱% +- ۲۸%
درصد استرآزاد ۰/۵% +- ۲%
درصد رطوبت ۰/۱% +- ۰/۶%
درصد اسید چرب تام حداکثر ۵۹%

ویژگی های سویامید

از مهم ترین ویژگی این محصول می توان به عنوان سورفکتانت یاد آور شد، که همین امر باعث استفاده گسترده از آن در تولید شوینده ها گردیده است. این ماده مانند تمامی سورفکتانت ها خاصیت امولسیون کنندگی را دارا می باشد و به عنوان تثبیت کننده امولسیون، تنظیم کننده میزان اسیدیته محصول نهایی و برای ثبات میزان کف کنندگی و پاک کنندگی محصولات شوینده استفاده می شود.

روش تولید سویامید

سویامید، از مخلوط مونو دی اتانول آمید یا روغن سویا به وجود می آید.

به طور کلی استفاده از هر ماده شیمیایی که خارج از دوز مشخص تعیین شده استفاده شود سبب بروز عوارض جانبی با موادی که مستقیما با پوست و مو در اتباط هستند می شود. در خصوص سویامید DEA سازمان های بهداشت جهانی استفاده از آن را بی خطر دانسته و محدودیت خاصی در استفاده با آن را تعریف نکرده است.

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سویامید”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سویامید”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *